Calendari de crema

PLA DE CREMES DE ROTGLÀ I CORBERÀ

Conforme el pla de cremes vigent per al municipi de Rotglà i Corberà (consultar), podràn realitzar-se cremes fora dels períodes especials assenyalats a la part inferior, els dies habilitats per a cada zona. Així, conforme el pla adjunt, a la zona de l´esquerra podrà cremar-se dijous, divendres i dissabte de totes les setmanes, mentres que a la zona de la dreta, els diumenges, dilluns, dimarts i dimecres, desde l'alba fins les 13:30 hores i quant no s'establisca el nivell 2 o 3 de preemergència per incendis forestals (consultar), excepte a la partida dels Gars que podran fer-ho quan el nivell siga 2.

Per qualsevol aclaració poden passar per les oficines o telefonar a l´Ajuntament.

 

 

PREVENCIÓ D´INCENDIS FORESTALS 2018

 

Estiu 2018

Caldrà presentar en les dependències de l'Ajuntament permís especial de crema per a realitzar cremes en qualsevol punt del terme municipal entre el 1 de juny i el 16 d'octubre de 2018 (ambdós inclusivament). Veja l´article 1 i 2 de la Resolució de 12 de maig de 2017 de la Direcció General de Prevenció d'incedies forestals, sobre modificació del període de cremes per a 2017, prorrogat fins nova orde. 

En aquest sentit, no es podrà autoritzar en el referit període, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls, excepte motius d'urgència i amb resolució de la Direcció General competent en matèria de prevenció d'incendis forestals.

Son terrenys forestals aquells determinats pel Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana, que inclou els barrancs, per tant sols estarà permesa la crema amb permís especial a la partida dels Gars. Sols es podran realitzar quant el nivell de preemergència siga 1, i en tot cas, deuran estar completament apagades a les 13:30 hores.

 

 

Hivern 2018

La Resolució de 5 de gener de 2018, de la Directora General de Prevenció d'Incendis Forestals, va modificar el període de crema per a gener de 2018, per la que no es podien realitzar en el referit període, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals així com la crema de canyars, canyissers o matolls, excepte motius d'urgència i amb Resolució de la Direcció General competent en matèria de prevenció d'incendis forestals.

La Resolució de 26 de gener de 2018, (D.O.C.V. 31-01-2018) de la Directora General de Prevenció d'Incendis Forestals, deixa sense efecte l'anterior i autoritza les cremes en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals així com la crema de canyars, canyissers o matolls, sols quan el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals siga 1 (consultar nivell).

Son terrenys forestals aquells determinats pel Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana, que inclou els barrancs, per tant sols està permesa la crema a la partida dels Gars quan el nivell de preemergència siga 2. 

Les cremes seran desde l'alba fins les 13:30 hores conforme Resolució de 10 de març de 2014 de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències, sobre reducció dels horaris aptes per a la realització de cremes.

 

Setmana Santa i Pasqua 2018

Conforme l´Orde de 2 de març de 2005 (DOGV nº 4959 de 04-03-2005) de la Conselleria de Territori i Vivenda, que regula mesures extraordinàries per a la prevenció de riscos forestals durant el període de Setmana Santa i Pasqua, entre el 29 de març y el 9 d'abril de 2018, ambdós inclusivament, queden prohibides, com a mesura precautòria general, als terrenys forestals, als limítrofs o amb una proximitat de 500 metres d´aquells les accions següents:

  • La crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals.
  • La crema de canyars, canyissers o matolls lligada a algún tipus d´aprofitament ramader o de qualsevol altre tipus.
  • Operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30